Ki ne szeretne zenét hallgatni akár a munkahelyén is? A Miami Egyetem kutatói végre kimutatták, hogy a jó hangulatú munkavégzést nagyban elősegíti a zenehallgatás, ugyanis az „az esetek 90%-ában pozitív hatással van a kedélyállapotra.” A kellemes munkahelyi környezetben javul a munkamorál, így sokkal produktívabb és kreatívabb az ember, ezért rendszeresen alkalmazzuk is ezt a kedélyjavító technikát.

Legújabb kedvencünk a már név alapján is rokonszenves Zsindely Népzenei Együttes, akik változatos magyar nótákkal varázsolnak jóhangulatot, akár zsindelyezés során is. Az ilyen jellegű muzsika megalapozza a munka ritmusát, de nem vonja el a figyelmünket róla, ráadásul a háztetőn való énekléssel nem csak a munkatársak, de néhány járókelő arcára is mosolyt csalhatok.

Az azonban rögtön feltűnhet, hogy a dalokat nem saját marketingszemléleti nézőpontból válogatom, ugyanis a mellékelt dalban szereplő tetőfedési módszert már senkinek sem javasolnám, hiszen a nádfedél jócskán múltszázadbeli technika. Ellenben a zsindelyezéssel, ami ismét reneszánszát éli, és a fejlődő technológiának köszönhetően jelenleg a legjobb választás kis hazánkban. Ha a továbbiakban élő reklámfiguraként is szeretnék működni a zsindelyezés közben, akkor kissé testre kell szabnom a népdalok szövegeit. Építőjellegű ötleteket szívesen fogadok!